Vaxning

Vaxning innebär att vax appliceras på önskat område och avlägsnas sedan med antingen remsa eller i vaxet i sig. Hårstråna dras upp ur hårsäckarna och lämnar området silkeslent i 4-6 veckor.

Första gången kan det upplevas som om utväxten kommer på en gång. Detta beror på att håret befinner sig i olika växtfaser. För att uppnå ett långvarigt resultat så krävs några upprepade vaxningsbehandlingar UTAN rakning emellan för att få håret i fas, (lika längd). När hårstråna börjar växa ut efter en vaxning är de mycket mjukare än utväxten efter t ex rakning.

Har man vaxat en längre period och inte rakar emellanåt brukar hårväxten minska något för de flesta. Man får INTE ökad hårväxt efter vaxningar. 
För närvarande erbjuder vi endast vaxning för kvinnor. 
Barn är en gudagåva men under denna behandling ber vi er vänligt lämna de hemma då plats inte räcker till.
 

OBS! För att utföra en giltig bokning krävs det att du har fyllt 18 år annars måste bokningen göras av målsman. Görs ej detta avbokas tiden!

Intimvaxning

Vi utför Brasiliansk vaxning, även kallat intimvaxning. All intimvaxning utförs med honungsemulsion. Eftersom honungsemulsion ej kräver remsor och är ett mjukare vax, krävs det att håren är minst 0,5cm och max 1,5cm för att vaxet ska ta med sig håren och inte fastna i för långa hår. Dessa beståndsdelar minskar smärta, hudirritation och gör huden mjuk och len efter utförd vaxning.(Observera att du som vill ha sockervax måste ange det vid bokningstillfället, då det är olika terapeuter som jobbar med de olika typerna).

 Brasiliansk vaxning innebär vanligtvis att allt hår i den nedre regionen avlägsnas. För oss är det en självklarhet att man som kund får välja, och därför gör vi som du önskar, oavsett om du vill ta bort allt hår eller om du vill spara en del.

 Vi har endast kvinnlig personal hos oss som utför vaxningen och för närvarande erbjuder vi endast vaxning för kvinnor. 

Barn är en gudagåva men under denna behandling ber vi er vänligt lämna de hemma då plats inte räcker till.

   För henne...

Skillnaden på en brasilansk vaxning och en bikinivaxning är att man tar bort allt hår innanför troskanten. Vanligtvis så avlägsnas allt hår från (ungefärligt) höftbenen och nedåt. Vissa vill spara en sträng, triangel osv. vilket är valfritt. 

Även oönskat hår vid och innanför "läpparna" avlägsnas, och likaså i de bakre regionerna (där tro det eller ej, de flesta av oss har oönskat hår!)

Att tänka på före:

 • Utväxten bör vara minst 0,5 och max 1,5 cm lång för att alla hår ska följa med vid vaxningstillfället och ej fastna i vaxet.
 • Peela huden innan. Detta gör att små korta strån följer med lättare och inåtväxta strån kan lättare komma ut ur huden.
 • Har du mycket torr hud kan det vara bra att förbereda huden inför vaxningen med att peela och återfukta med lotion dagarna innan. Smörj inte in området samma dag då vaxet har svårare att få fäste om håret!
 • Duscha gärna innan behandlingen, efter behandlingen bör man unvika dusch/bad i 24 timmar.
 • Kom gärna i lite bekvämare kläder, som inte sitter jättetight över det området som ska vaxas. Efter behandlingen kan det vara skönt med något mjukare plagg som inte trycker mot området och "irriterar". 
 • Vi rekommenderar bomullstrosor vid intimvaxning.
 • Om ni vet med er sedan tidigare att det brukar ta extratid pga mängden hår så meddela gärna detta när ni bokar er behandling. Detta för att vi ska kunna boka in så mycket tid som behövs för att ge er en så bra behandling som möjligt! 

Eftervård:

 • Duscha inte inom 24 timmar efter vaxningen.
 • Spraytan eller annan tonande behandling kan inte göras förrens efter 24 tim då det kan tränga ner i de öppna hårsäckarna.
 • Peela området minst 1 gång i veckan
 •  Var noga med att återfukta området
 • Försök inte att ”operera” ut inåtväxta hårstrån själv, kontakta oss istället!